In 1896 werd door onder andere Frank H. Cooper, in het Nederlands Frank H. Kuiper uit Akkrum in New York een tweede warenhuis geopend. Een nieuw stalen constructie met een luxe interieur. De dames spraken in de centrale hal af bij de fontein, onder de trap. Dit was een veilige plek voor dames om af te kunnen spreken wat in New York een uitzondering was in die tijd. Frank H. Kuiper heeft in Akkrum zijn fortuin ingezet om tot aan vandaag (vroeger weduwen) de hulpbehoevenden van kost en inwoning te voorzien.
Wat een simpel weiland leek te zijn met een bouwplan bleek opgravingen te bevatten vanaf de prehistory tot en met de middeleeuwen. Van grafheuvels tot boerderijen, van de Romeinen tot een middeleeuws dorp. De activiteit in dit gebied is al eeuwen gaande.
In het rampjaar van 1672 gebeurde er veel tegelijk op verschillende plekken in Nederland. Van een kruithuis explosie in Leiden tot het doorsteken van de dijken om de doortocht van de aanvallende mogendheden te stuiten. Na een koude winter kon de vijand toch via het ijs oprukken.
De Hunneschans aan het Uddelmeer in de bossen van Apeldoorn is een locatie waar veel bedrijvigheid heeft plaatsgevonden. Er zijn prehistorische grafheuvels ontdekt. Een nederzetting van de Trechterbeker cultuur en een vroeg middeleeuws fort ter bewaking van het ijzererts. In de jaren dertig van de 20e eeuw is er een buitenzwembad locatie opgezet bij het meer.
Goudestein aan de Vecht
Buitenhuizen aan de VechtDe rijke Amsterdamse koopman Jan Jacobsz Huydecoper kocht in 1608 de hofstede De Gouden Hoeff. Zijn zoon, Johan Huydecoper van Maarsseveen, onder andere een belangrijke spil in het web van de V.O.C. en burgemeester van Amsterdam, liet Goudestein op die plek bouwen in 1628. Een groot buitenhuis waar men in de frisse buitenlucht het drukke Amsterdam kon ontvluchten.
Het schip van een kerk
Kapconstructie kerk Almere late middeleeuwenTijdens een opgraving is de constructie van een kapconstructie gevonden van een middeleeuwse kerk. Een West-Friese / Friese bouwstijl waarvan de houten constructie in de middeleeuwen vaak elders gebouwd werd en per schip naar locatie werd vervoerd. Er is geen verband aangetoond met de nabij gevonden scheepswrakken.
Tijdens de bezetting van Nederland woonde de opperbevelhebber van Nederland; Seyss-Inquart in Apeldoorn aan de Loolaan. Onder zijn huis is een bunker gebouwd waarin Stichting 40-45 na de oorlog spotprenten heeft aangebracht.
De provincie Groningen was in de 18e eeuw verdeeld door grote landhuizen, borgen genoemd.
Zaanstreek 1725
Czaar PeterhuisjeHet oudste industriegebied van Europa is de Zaanstreek. Er waren omstreeks 1725 meer dan 730 windmolens rond de Zaan. De Russische czaar Peter de Grote heeft enige tijd in dit gebied gewoond om de bouw van de schepen te kunnen bestuderen.
Ockenburgh
Kijkduinpark, Den HaagDe vondst van het fort bij Ockenburgh op het Vakantiepark Kijkduin is het belangrijkste bewijs dat dit verdedigingssysteem langs de kust heeft bestaan. Het fort bij Ockenburgh is hooguit 30 jaar in gebruik geweest vanaf ongeveer 150 Na.Chr.
Boterwaag
Boterwaag Oss 1768Boterwaag Oss 1768. Deze CG projecten zijn gemaakt voor de VPRO documentaire serie “Onzichtbaar Nederland”
Zaanse Streek
Zaandam 1730Zaandam 1730. Deze CG projecten zijn gemaakt voor de VPRO documentaire serie “Onzichtbaar Nederland”.
Pesthuis
Pesthuis Amsterdam in 1630Pesthuis Amsterdam in 1630. Deze CG projecten zijn gemaakt voor de VPRO documentaire serie “Onzichtbaar Nederland”.
Ceuclum
CuijkCeuclum, het hedendaagse Cuijk, was een Romeinse nederzetting in de provincie Neder-Germanië (Germania Inferior). Ceuclum staat vermeld op de Peutinger kaart (Tabula Peutingeriana) tussen Blariacum ((Hout-)Blerick) en Noviomagi (Nijmegen)
Matilo
LeidenTussen de wijken Roomburg en Meerburg in Leiden heeft een Romeins castellum gestaan met de naam Matilo. Deze naam is bekend van een kopie van een 4de- of 5de-eeuwse Romeinse wegenkaart, de Peutingerkaart (Tabula Peutingeriana).
Praetorium Agrippinae
Valkenburg (Zuid-Holland)In Valkenburg heeft een Romeins castellum (fort) gelegen met de naam Praetorium Agrippinae. Het fort lag op de plaats van het huidige centrum.
Damrak
AmsterdamOntdek De Dam in Amsterdam toen het huidige paleis nog niet was gebouwd, er nog een waag stond en de haven tot in de stad kwam.
De Markt van Arnhem
ArnhemDe Markt van Arnhem is al eeuwen het economisch, politiek, bestuurlijk en cultureel centrum van de stad. Door de recente herinrichting is de Markt opnieuw het hart van de stad geworden.
Dalfsen
Grafveld uit steentijd blootgelegd in DalfsenNaar aanleiding van recente archeologische ontdekkingen van de prehistorische grafresten in de omgeving van Dalfsen, wilde de lokale gemeente de archeologische vondsten en de historische informatie op een interessante manier aan het publiek bekendmaken. De archeologische vondsten waren vrij uniek en werden breed gepubliceerd door de pers.
Bodegraven
BodegravenOp twee plaatsen in het centrum van Bodegraven zijn sporen gevonden van een Romeins houten castellum, een fort voor hulptroepen: in de Willemstraat en aan de Oud-Bodegraafseweg.
Nigrum Pullum
ZwammerdamBij Zwammerdam heeft een Romeins castellum gelegen met de naam Nigrum Pullum. Bij opgravingen in de periode 1968-1971 kwamen muurresten van een stenen fort uit de 2de en 3de eeuw aan het licht.
Brittenburg
KatwijkDe Brittenburg is al eeuwen één van de grootste mysteries van de Romeinse archeologie in Nederland. Ondergestoven door zand is het na de Romeinse tijd uit het zicht verdwenen en door de terugtrekkende kust in zee komen te liggen.